Chocolate chip cookies – pieguski


Takie pieguski czyli chocolate chip cookies idealnie się sprawdzają jako słodka przekąska, szczególnie lubie je chrupać jesienią lub zimą jako dodatkowe żródło energii 😉

Chocolate chip cookies – pieguski




Składniki:
– 150g miękkiego masła lub oliwy
– 125g brązowego cukru
– 100g białego cukru
– 2 jajka
– 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
– 300g mąki
– 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
– 300g łesek czekoladylub pokrojonej czekolady

Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 180st.
Masło rozpuściłam w mikrofalówce do konsystencji półmiękkiej. W misce umieść cukier brązowy, biały i roztopione lekko ciepłe masło i wymieszaj do rozpuszczenia cukru, dodaj 2 jajka, ekstrakt waniliowy, mąkę wymieszaną z sodą i dodaj do powstałej masy. Na końcu dorzuć łeski czekolady.
Nakładaj za pomocą łyżki do lodów na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, w odstępach ok 5-8cm. Piecz ok 8 min lub do lekkiego zrumienienia brzegów. Przełóż na kratkę cukierniczą.

Kontent oraz zdjęcia pozyskane z archwialnej wersji strony – Pracownia Przyjemności.
Autorem i właścielem tekstów jest poprzedni właściciel strony.

One thought on “Chocolate chip cookies – pieguski

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *