Miałam 2 osoby wśród najbliższych, które miały urodziny, a czasu było jak na lekarstwo. Wpadłam na pomysł, żeby zrobić szybkie ciasto biszkoptowe, z masą budyniowo-karpatkową i owocami.
Biszkopty oczywiście upiekłam sama, wszystko pięknie wyrosło i nie opadło. Ciasto przygotowywałam 10 min, piekło się 40 min (ale ja w tym czasie robiłam inne rzeczy), krem zrobiłam w 3 min i… 2 torty gotowe
Tort urodzinowy z masą budyniowo-karpatkową i owocami |
Dziś już nie podam przepisu, bo jest zbyt późno ,ale jeśli będziecie zainteresowali, z przyjemnością go umieszczę
Tymczasem przedstawiam więcej zdjęć:
Tort urodzinowy z masą budyniowo-karpatkową i owocami |
Tort urodzinowy z masą budyniowo-karpatkową i owocami |
Tort urodzinowy z masą budyniowo-karpatkową i owocami |
Tort urodzinowy z masą budyniowo-karpatkową i owocami |
Edit: Dodaje przepis na Waszą prośbę:
Biszkopt upiec wg przepisu z tego bloga Nie bójcie się upuścić biszkopt w blaszce – uwierzcie, nic się z nim nie stanie
Przeciąć ostudzony biszkopt specjalną linką (Ikea) lub grubą nicią na 3 części. Każda polać ponczem (3 łyżki wody na 1 łyżkę cytryny). Części przełożyć masą budyniową lub karpatkową przygotowaną wg przepisu na opakowaniu (są 2 rodzaje – z gotowanym mlekiem i z zimnym mlekiem – ja wole z zimnym, bo wtedy jest szybciej). Do każdej warstwy dołożyć owoce, które mamy – ja dołożyłam brzoskwinie w zalewie z mojego ogrodu i mrożone jeżyny, maliny i borówki. Górę ozdobić ziarnami granatu. Voila!
Kontent oraz zdjęcia pozyskane z archwialnej wersji strony – Pracownia Przyjemności.
Autorem i właścielem tekstów jest poprzedni właściciel strony.
Uwaga! Tekst moim zdaniem wart uwagi każdego