Pożywne śniadanie jest równie ważna jak pyszna. Zacznij dzień od czegoś zdrowego i smacznego, jak owsianka ze świeżymi owocami lub jajecznica z wędzonym łososiem i awokado na grzance. Jakkolwiek zdecydujesz się rozpocząć dzień, upewnij się, że jest to coś, co doda Ci energii na resztę dnia! Nie zapomnij dodać do tego szklanki świeżo
Wystarczy, że macie jogurt naturalny lub grecki, różne rodzaje otrębów czy pestek i mrożone owoce – najlepiej maliny i jagody lub truskawki.
Znacie jakieś inne szybkie przepisy na efektowne śniadanie?
Jak takie śniadanie przygotować?
Na spód kieliszka wykładamy jogurt naturalny(wersja mniej kaloryczna) lub jogurt grecki (wersja bardziej kaloryczna). Drugą warstwą są maliny – mogą być rozmrożone lub świeże (możecie je dostać wciąż w supermarketach i delikatesach). Kolejna warstwa to w mojej wersji otręby (przygotowuje wcześniej duży słój i nasypuje codziennie potrzebną ilość na śniadanie – słój składa się zwykle z otrębów pszennych, żytnich, suszonej żurawiny, otrębów granulowanych, pestek dyni i słonecznika oraz obowiązkowo siemienia lnianego). Czwartą warstwą były rozmrożone jagody, na nie położyłam jogurt, następnie otręby, maliny, warstwę jogurtu i otrębów. To śniadanie można przygotować nawet przed pójściem spać i rano będzie równie smaczne
Kontent oraz zdjęcia pozyskane z archwialnej wersji strony – Pracownia Przyjemności.
Autorem i właścielem tekstów jest poprzedni właściciel strony.
Twój blog to skarbnica mądrości.
Uwaga! Tekst moim zdaniem wart uwagi każdego