Figa króluje w mojej kuchni już na dobre. Oprócz kanapek z białym serkiem do smarowania, kozim serkiem , dodałam figi + miód. Dziś zjadłam domowej roboty lody z figami, które wczoraj przygotowałam, a wieczorem zrobię z nich tartę, ciasto z figami lub figi zapiekane z kozim serem i miodem.
Oto przedsmak tego, co zrobiłam…
Jeśli macie ochotę dowiedzieć się jak w prosty sposób przyrządzić śmietankowe lody z wanilią i owocami (figami, gruszką, truskawkami), to odwiedźcie Pracownię w niedzielę. Jak co niedziela umieszczę wpis o kulinarnych przepisach z minionego tygodnia
P.S. Polecam kanapkę z kozim serem i figami z miodem… Trzeba z nich korzystać, póki są łatwo dostępne :]
Kontent oraz zdjęcia pozyskane z archwialnej wersji strony – Pracownia Przyjemności.
Autorem i właścielem tekstów jest poprzedni właściciel strony.