Szybkie muffinki… ze Snickersem i masłem orzechowym, posypane migdałami

Przepis na muffinki już w Pracowni się pojawiał. Ale ze Snickersem i masłem orzechowym jeszcze takich nie było.
Żeby moje wyrzuty sumienia były nieco mniejsze przy  przyrządzaniu muffinek z – bądź co bądź kalorycznym wnętrzem – zamiast zwykłej mąki dodałam część mąki żytniej 🙂

 

Przepis na szybkie muffinki ze Snickersem i masłem orzechowym




Poniższe składniki wystarczą na przygotowanie ok 12 muffinów w średnich papilotkach:

 

 

Muffiny na słodko ze Snickersem i masłem orzechowym



Przygotowanie:
Nastawiamy piekarnik na 130stopni.
Mieszamy ze sobą składniki suche, w drugiej misce mieszamy składniki mokre + cukier. Mieszamy ze sobą składniki z obu misek.
Do wszystkich 12 papilotek nakładamy masę na 1/3 wysokości papilotek, wkładamy do nich po 0,5 łyżeczki masła orzechowego lub kawałki pokrojonego Snickersa. Zakrywamy to masą do wysokości ok 3/4 lub delikatnie więcej. Wstawiamy do piekarnika na 15 min w temperaturze 130 stopni, po 15 minutach zwiększamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy ok 30 min.
Po wyjęciu na ciepłe muffinki układamy kilka płatków migdałowych.

Muffiny z masłem orzechowym i Snickersem

 

Kontent oraz zdjęcia pozyskane z archwialnej wersji strony – Pracownia Przyjemności.
Autorem i właścielem tekstów jest poprzedni właściciel strony.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *