Ekspresowy tort urodzinowy z masą budyniowo-karpatkową i ciastem biszkoptowym

Miałam 2 osoby wśród najbliższych, które miały urodziny, a czasu było jak na lekarstwo. Wpadłam na pomysł, żeby zrobić szybkie ciasto biszkoptowe, z masą budyniowo-karpatkową i owocami.
Biszkopty oczywiście upiekłam sama, wszystko pięknie wyrosło i nie opadło. Ciasto przygotowywałam 10 min, piekło się 40 min (ale ja w tym czasie robiłam inne rzeczy), krem zrobiłam w 3 min i… 2 torty gotowe 🙂

Tort urodzinowy z masą budyniowo-karpatkową i owocami





Dziś już nie podam przepisu, bo jest zbyt późno ,ale jeśli będziecie zainteresowali, z przyjemnością go umieszczę 🙂
Tymczasem przedstawiam więcej zdjęć:

Tort urodzinowy z masą budyniowo-karpatkową i owocami

 

Tort urodzinowy z masą budyniowo-karpatkową i owocami

 

Tort urodzinowy z masą budyniowo-karpatkową i owocami
Tort urodzinowy z masą budyniowo-karpatkową i owocami

Edit: Dodaje przepis na Waszą prośbę:

Biszkopt upiec wg przepisu z tego bloga 🙂 Nie bójcie się upuścić biszkopt w blaszce – uwierzcie, nic się z nim nie stanie 🙂

Przeciąć ostudzony biszkopt specjalną linką (Ikea) lub grubą nicią na 3 części. Każda polać ponczem (3 łyżki wody na 1 łyżkę cytryny). Części przełożyć masą budyniową lub karpatkową przygotowaną wg przepisu na opakowaniu (są 2 rodzaje – z gotowanym mlekiem i z zimnym mlekiem – ja wole z zimnym, bo wtedy jest szybciej). Do każdej warstwy dołożyć owoce, które mamy – ja dołożyłam brzoskwinie w zalewie z mojego ogrodu i mrożone jeżyny, maliny i borówki. Górę ozdobić ziarnami granatu. Voila! 🙂

Kontent oraz zdjęcia pozyskane z archwialnej wersji strony – Pracownia Przyjemności.
Autorem i właścielem tekstów jest poprzedni właściciel strony.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *