Szybko się robi i jest pyszne.
Można do niego dodać brzoskwinie, maliny, śliwki, czereśnie, wiśnie lub rabarbar… Przepis pochodzi z Kuchni Agaty
Potrzebne produkty:
120g cukru
100g masła
2 jajka
150 g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
brązowy cukier do posypania
pół łyżeczki ekstraktu waniliowego
Przygotowanie:
Masło utrzyj z cukrem, dodaj po 1 jajku ciągle ucierając i ekstrakt waniliowy.
Dodaj do masy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Ciasto przełóż do wysmarowanej wcześniej masłem małej lub średniej formy do tarty, wyłóż pokrojone, umyte i wysuszone owoce. Możesz posypać je brązowym cukrem. Piecz ok 35 min w piekarniku nagrzanym do 180st (lub do czasu uzyskania złocistej barwy ciasta).
Podawaj z sosem waniliowym lub konfiturą
Kontent oraz zdjęcia pozyskane z archwialnej wersji strony – Pracownia Przyjemności.
Autorem i właścielem tekstów jest poprzedni właściciel strony.